PULSE

Wil jij leren hoe je kan meebouwen aan Gods Koninkrijk in de stad Rotterdam?
Wil jij groeien in relatie met God en betrokkenheid bij Zijn wereld?
Wil jij samen met een groep jonge mensen een jaar lang mee doen in gebed//recht//missie voor de stad?

Dan is Pulse wat voor jou! Pulse is een parttime jaar van 24-7 Prayer Rotterdam waarbij je met een groep jonge mensen samen met ons mee woont en groeit in de waarden van 24-7 Prayer.

Wie zijn wij?

Als 24-7 Prayer Rotterdam verlangen we dat Gods Koninkrijk steeds meer zichtbaar wordt in de stad, zodat de stad tot bloei komt. We willen daarom christenen en kerken in de stad verbinden om (samen) te bidden voor Rotterdam. Hiervoor is het ‘Huis van Gebed’ gestart aan de Heemraadssingel, wat gefaciliteerd wordt door een team die erbij en in de buurt woont. Ons verlangen is dat hier 24-7 gebeden zal worden voor de stad wat zal leiden tot het oppoppen van allerlei gebedsinitiatieven in de stad. Gebed dat je vanuit het hart van Jezus in beweging zet tot recht en missie in je eigen omgeving. En daarmee dus ook onszelf in beweging zet. Daarom willen we betrokken zijn bij bestaande en nieuwe initiatieven van de brede kerk in de stad gericht op recht en missie. Om een groeiende beweging van God te zien in de stad willen we niet alleen zelf aan de slag zijn, maar ook anderen meenemen in gebed//recht//missie voor de stad!

Wat doe je?

Je maakt onderdeel uit van het team van 24-7 Prayer Rotterdam. Je draait mee in het Huis van Gebed. Naast het aansluiten bij één of meerdere gebedsritmes, neem je ook deel aan de 24-7 gebedsketen door wekelijks zelf alleen een uur in de gebedsruimte door te brengen. Met de groep jonge mensen van jouw jaar vorm je ook met elkaar een gebedsritme in het Huis van Gebed.

Je woont samen met vijf andere jonge mensen in een deel van ons andere pand aan de Vierambachtsstraat waar ook een deel van het team van 24-7 Prayer Rotterdam woont. Met elkaar proef je hoe het is om in een wooncommunity te wonen. Je draait mee in de community-ritmes van zowel het deel dat aan de Vierambachtsstraat woont, als samen met het deel dat aan de Heemraadssingel woont. Dat betekent onder meer dat je met het gehele team elke woensdagavond met elkaar eet.

Je draait ook mee in het koffietentje ZIJN, wat een plek heeft op de onderste verdiepingen van ons pand aan de Vierambachtsstraat. We starten dit als een thuis voor de wijk met onze vrienden van Thuis in West (www.thuisinwest.nl), waar naast koffie voor ontmoeting ook een tweedehands kledingstore en een spreekkamer komt voor het verlenen van laagdrempelige praktische hulp. Je leert hier betekenisvolle relaties aan te gaan met mensen in de wijk en je geloof uit te leven.

Je doet verder mee met één van onze andere projecten, zoals bijvoorbeeld het hosten van Bed & Gebed of gebedswandelingen door de stad waarbij we aanhaken bij een pionier, kerkleider of ondernemer en biddend door zijn/haar straten lopen. Of een rol in de ondernemingstraining voor migranten, Itzinya (Rotterdam.itzinya.org). Mogelijk kan je ook betrokken raken bij één van de kerken in de stad om die te ondersteunen in gebed//recht//missie.

Naast met ons mee doen, ontvang je ook training ter verdieping (bijvoorbeeld over het groeien in de waarden van 24-7 Prayer, discipelschap en het theologisch fundament hieronder) en tweewekelijkse persoonlijke begeleiding gericht op jouw geloofsgroei. Verder maak je een missiereis naar een andere 24-7 Prayer community in Europa om van hen te leren. Kortom, Pulse is een jaar dat richting geeft aan de rest van je leven!

 

Voor wie?

Je bent tussen de 17 en 28 jaar en verlangt om te groeien als volgeling van Jezus en specifiek in de waarden van 24-7 Prayer. Je staat open om te leren van anderen en werkt en/of studeert daarnaast maximaal 24 uur, zodat je ruimte hebt om mee te doen met ons. Je bent twee vaste dagen in de week beschikbaar, waarvan één vaste gezamenlijke dag om met elkaar je gezamenlijke gebedsritme te kunnen vormgeven en training te ontvangen. Je woont samen in een deel van ons pand en staat open om te proeven hoe het is om te leven in een wooncommunity. En heel belangrijk: je hebt humor 😉

Kosten

We willen de kosten zo laag mogelijk houden, waardoor we het jaar tegen ‘kostprijs’ willen aanbieden. Dat betekent dat de totale kosten 750 euro bedragen, inclusief de missiereis naar een andere 24-7 Prayer community in Europa. In deze prijs zijn ook boeken, etcetera inbegrepen.

De kamerhuur is niet in begrepen; deze bedraagt 400 euro exclusief voorzieningen als gas, water, licht en internet. Maandelijks wordt daarvoor 50 euro als voorschot gevraagd (reële inschatting), waarbij achteraf de verrekening plaatsvindt met de daadwerkelijk gemaakte kosten.

De kamers zijn volledig gerenoveerd en geïsoleerd. Elke kamer heeft een eigen wasbak met spiegel en nieuw meubilair (bed, kledingkast, bureau). De kamers vormen met elkaar één (deel)huishouden. Er zijn twee douches als gezamenlijke voorzieningen, één voor heren en één voor dames, en een compleet nieuw en ingerichte woonkamer en woonkeuken. De huur van de kamer loopt van 1 augustus tot 31 juli.

Inschrijven en meer info

Aanmelden voor Pulse kan bij Tim Breugem, info@24-7prayerrotterdam.nl. Na aanmelding vind er een wederzijds oriënterend gesprek plaats om te zien of Pulse een passend jaar is. Voor extra informatie kun je ook bij Tim terecht, 0641135400.

Het jaar start op 1 september 2023. Per 1 augustus kun je verhuizen naar je kamer en alvast wennen aan je nieuwe woonomgeving.

Samen bidden voor Rotterdam, tot bloei van de stad

Een dag Pulse…

Als je wekker gaat, kun je ver op de achtergrond de straat waarin je dit jaar woont, al tot leven horen komen: ondernemers uit diverse culturen stallen hun waar voor hun winkels uit. Als je naar beneden loopt en je hoofd om de hoek van de woonkamer steekt, zitten daar al een aantal van je huisgenoten. Twee maken zich net klaar om naar beneden te lopen: over een paar minuten start hun shift in het koffietentje ZIJN, op de begane grond. Een derde zit aan het ontbijt voor hij zo naar college gaat. De verleiding is groot om er even bij te ploffen.

Het ontbijt komt zo; eerst start je deze ochtend in de gebedsruimte aan de Heemraadssingel. Samen met een paar mensen van het team en anderen uit de gebedscommunity bid je vanochtend vanuit de Psalmen. Aansluitend pak je nog een eigen uurtje in de ruimte. Een uur van rust waarin je luistert naar God voor je eigen leven en voor anderen. Je legt je dag open voor Hem neer.

Na dit uur heb je samen met je huisgenoot een afspraak met de jongen die jullie gisteren spraken bij ZIJN over zijn zoektocht naar God. Na een aantal uur te hebben gewerkt bij Thuisbezorgd, loop je nog even langs bij Mo om hem te helpen huurtoeslag aan te vragen. Het is daarna even haasten om op tijd aan te schuiven bij het community-eten met de Vierambacht en de Heemraadssingel samen; een gezellig druk moment altijd, waar bewoners, kinderen en gasten samen eten. Aansluitend hebben jullie met elkaar in de gebedsruimte een moment van aanbidding en gebed. Het is een inspirerende tijd als afsluiting van een dynamische dag!