ZIJN

 

Waarom een nieuw project?

Thuis in West werkt al meer dan 10 jaar in Middelland. Deze wijk maakt een mooie ontwikkeling door. De kwaliteit van leven is sterk gestegen. Maar de wijken rondom Middelland blijven achter in die ontwikkeling. Daarom is het verlangen ontstaan om in die wijken te gaan werken.

 

Op een wonderlijke manier kwamen de wegen van Thuis in West en 24-7 Prayer Rotterdam samen. Bij Thuis in West baden we al enige tijd voor een plek in het Nieuwe Westen om ons werk uit te breiden. Bij 24-7 Prayer Rotterdam was een pand beschikbaar, maar de bestemming was nog niet duidelijk. Gezamenlijk gebed maakte ons duidelijk dat we samen op weg wilden gaan. ZIJN werd geboren.

In onze droom komt de héle wijk hier bij ons binnen. Het wordt een ontmoetingsplek voor alle lagen van de samenleving. Door de moderne en gezellige inrichting is het een plek voor een breed publiek. We schenken goede koffie, bieden tweedehandskleding tegen aantrekkelijke prijzen, organiseren inloopspreekuren voor vragen die ondersteuning nodig hebben. En we bieden een luisterend oor voor wie dat nodig heeft. We noemen deze plek ‘ZIJN’. Als je hier binnen stapt, voel je dat je er mag ZIJN. Dit najaar hopen we te starten met de verbouwing.

Om zo’n ontmoetingsplek voor de wijk te kunnen ZIJN vragen we jouw financiële ondersteuning. Voor dit gehele project is een totaalbedrag van €194.000 nodig. Het overgrote deel is binnen door fondsen, maar we zijn er nog niet. Voor de fondsen is het ook belangrijk dat er betrokkenheid is vanuit de eigen achterban, ook financieel.